Select Page

Denne frygtløse og trofaste kæmpe er en hund med mange kvaliteter, og de fleste af os kan nok huske at have fældet en tåre eller to under filmen “Turner og hund”, hvor vi alle forelskede os i racen.

Dogue de Bordeaux stammer oprindeligt fra Bordeaux, Frankrig, hvor den havde funktion som brugshund. Man brugte hundene som vagthunde på vingårdene eller som kvægdrivere i marken.

I dag er den store Dogue de Bordeaux mest kendt som familie- eller avlshund, men de ses dog stadigvæk brugt som vagthunde nogle steder.

En Dogue de Bordeaux er en stor hund med en lige så stor personlighed.

Karakteristika og fysiske kendetegn

Dogue de Bordeaux er kendt for sin størrelse og for sin røde farve. Hanhundene vejer fra 50 kilo og opefter og hunhundene fra 45 kilo. Hannerne kan måle op til 70 centimeter i højden og hunnerne op til 66 centimeter.

Hunden har små ører og et lidt fladt ansigt. Den har rynket hud og et specielt og let hovent udtryk. Pelsen er kort og glat, og der er minimalt behov for pelspleje ved denne hunderace.

En Dogue de Bordeaux kan se barsk ud, hvorfor den er populær som vagthund.

Sind og mentalitet

Dogue de Bordeaux racen har et særligt sind. Den er godmodig, loyal og trofast overfor sin ejer og sin familie, og det er en klog og samarbejdsivrig hund, der vil gå langt for dem, den har en god relation til.

Denne hund knytter sig meget til sine mennesker, den har et roligt og tålmodigt sind, og den er god med børn. Det er ikke en hund, der hidser sig op eller reagerer hurtigt og uden omtanke – den er afventende og behersket i sin adfærd.

Et kraftigt vagtinstinkt

Racen kan dog være reserveret og tilbageholdende overfor mennesker og hunde, den ikke kender. Dette handler ikke om usikkerhed, men om dens vagtinstinkt. Hunden vil søge at passe på sit hjem og sin familie – den har ikke været brugt som vagthund uden grund. Denne mentalitet er et instinkt og et racekarakteristikum, og derfor ikke en adfærd, du skal søge at ændre, men noget, du må tage hensyn til.

Et godt forhold til en Dogue de Bordeaux forudsætter, at du har kendskab til denne hundetype, og at du formår at opdrage og træne hensigtsmæssigt. Når først der er lagt grobund for et stærkt tillidsbånd, så får du en hund, der er særdeles loyal, kærlig og reel.

En Dogue de Bordeaux er modig og rolig, og med den rette håndtering er den en glimrende familiehund. Det er desuden værd at nævne, at hundes selvstændighed gør, at denne hunderace trives fint i at være alene hjemme i løbet af dagen, og at det ikke er en hund, der har tendens til gøen.

Behov og aktivitetsniveau

En Dogue de Bordeaux er en stor hund, og den kræver noget plads. Med det sagt, så er det ligeledes en tung hund, der ikke har samme behov for at løbe, som mange lettere hunderacer har.

Denne hunderace har brug for motion i det omfang, dens fysik kan være med – som med andre tunge hunderacer kan også denne få komplikationer med hofter og ryg, hvorfor det er vigtigt, at du som hundeejer sørger for at holde et sundt og ikke belastende aktivitetsniveau samt en diæt, der sikrer en optimal vægt.

En Dogue de Bordeaux bør socialiseres tidligt. Det er en stor hund med et stærkt og selvstændigt sind, og selvom det ikke er en aggressiv hundetype, så er socialiseringen afgørende for en glad og afbalanceret hund.

Hunden bør tilses af en dyrlæge årligt eller efter behov. De store hunde slider mere på deres fysik, end de små gør, og det er vigtigt at holde øje med hundes fysiske velvære.

En Dogue de Bordeaux er en klog hund, og af yderligere behov bør nævnes, at den trives bedst, når den bliver stimuleret kognitivt. Daglig træning og udfordrende leg bør derfor være en fast del af hundes hverdag.

Ikke en hund for alle, men en fantastisk hund for den rette

En Dogue de Bordeaux er en skøn familiehund, såvel som den er en kompetent brugshund. Hunden har mange evner, og den tilpasser sig nemt sine relationer.

Denne hunderace er ikke en oplagt “førstegangshund”. Den har et spændende sind, og den kan være svær at håndtere, hvis ikke vi ved, hvad vi har med at gøre. Den har en stærk psyke, men er også en følsom hund, hvorfor du bør balancere ris og ros under opdragelse og træning af hunden.

En Dogue de Bordeaux anbefales til familier med hundekendskab og tid til at varetage denne kærlige og trofaste hunds behov. Når først den gode relation er etableret, så er en Dogue de Bordeaux din bedste ven – og det bliver den ved med at være.

Når en Dogue de Bordeaux er håndteret, opdraget, trænet og socialiseret korrekt, så er den en fantastisk familiehund, der følger jer i tykt og tyndt, og hvem du trygt kan lade dine børn lege, hygge og gå ture med.